Suomen ABB:n Azipod®-teknologiaa Seabournin ylellisiin tutkimusretkiristeilijöihin

ABB on toimittanut ratkaisuja tutkimusretkiristeilijämarkkinoille jo pitkään. Nyt yhtiö on saanut tilauksen sähkövoima- ja propulsiojärjestelmän toimittamisesta Seabournin kahteen uuteen ylelliseen tutkimusretkiristeilijään.

Sopimukseen kuuluu kaksi 170-metristä alusta, jotka toimitetaan italialaiselta T. Mariotti -telakalta Seattlessa sijaitsevalle Seabourn-varustamolle. Alukset toimitetaan kesäkuussa 2021 ja toukokuussa 2022.

Seabourn valitsi aluksiinsa ABB:n luotettavan sähkövoima- ja propulsioteknologian, joka yhdistää päägeneraattorit, kojeistot, taajuusmuuntajat, keulan ohjailupotkurit ja etähallintajärjestelmän, sekä kaksi 6 megawatin Azipod®-propulsiolaitetta. Azipod® on Suomen ABB:llä kehitetty sähköinen ruoripotkurilaite, joka pystyy kääntymään 360 astetta pystyakselinsa ympäri. Azipod -propulsiojärjestelmä soveltuu erinomaisesti energiatehokkuuden, ohjailtavuuden ja luotettavuuden optimointiin muun muassa matkustaja-aluksissa, kuten risteilijöissä ja lautoissa.

LUE LISÄÄ: https://new.abb.com/news/fi/detail/19122/suomen-abbn-azipodr-teknologiaa-seabournin-ylellisiin-tutkimusretkiristeilijoihin