TEM:n tilannekuvasta kokonaiskuva yrityksille myönnetyistä koronatuista

Työ- ja elinkeinoministeriön päivitetty tilannekuva kokoaa yhteen seurantatietoa yrityksistä, työmarkkinoista, TEM:n hallinnonalan palvelukyvystä ja toimintaympäristön muutoksista koronakriisissä. Päähuomiot tiedotteessa koskevat tällä kertaa yrityksille myönnettyjä koronatukia sekä lomautustilannetta.

Suomi näyttää toistaiseksi selvinneen koronakriisistä vähäisemmin taloudellisin vaurioin kuin monet muut maat. Yritystuet ja joustavat yt-neuvottelu- ja lomautusmenettelyt ovat osaltaan säästäneet Suomea suurelta konkurssiaallolta.

Viime päivien ilmoitukset isoista yt-neuvotteluista ovat osoittaneet, että osa koronaviruksen vaikutuksista voi tulla viiveellä. Ratkaisevaa on, kuinka kauan maailmantalouden ahdinko jatkuu ja joudumme toimimaan poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Positiivista kokonaiskuvassa ovat elinkeinoelämän ja kuluttajien luottamuksen nousu, kaupan ja palvelujen liikevaihdon laskun pieneneminen ja positiiviset signaalit Euroopan teollisuudesta. Riskitekijöinä tilanteen pitkittyessä ovat teollisuustuotannon laskun jatkuminen, uusien tilausten laskun jatkuminen, sekä joidenkin toimialojen, kuten matkailun ja meriteollisuuden, haasteet globaalin tilanteen heikentyessä.

Yrityksille suunnatut koronatuet tukeneet yrityksiä kriisissä
Tilannekuvan perusteella TEM-konsernin kriisirahoitus on kohdentunut eniten kärsineille toimialoille.

Business Finlandin yrityksen kehittämiseen suunnattuja tukia ja rahoitusta haki määräaikaan mennessä kaikkiaan 28 715 hanketta. 93 % hakemuksista on käsitelty ja näistä 68% hyväksytty. Avoimia, käsittelyssä oleva hakemuksia vielä noin 1300 kappaletta.

Hyväksyttyjä hankkeita on noin 18 770 ja hankkeille on myönnetty ….> LUE LISÄÄ: https://tem.fi/-/tem-n-tilannekuvasta-kokonaiskuva-yrityksille-myonnetyista-koronatuista