Tulevaisuusfestareilla tohistiin teknologiasta – Vaasa keräsi kiitoksia elinkeinoministeriltä

Sanomalehti Ilkka-Pohjalainen | Uutinen 12.8.2021 |

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kiittelee Vaasaa panoksista energian ja akkuteknologian aloilla puheenvuorossaan Wasa Future Festivalilla.

Lintilä painottaa koronakriisin korostaneen yhteistyön merkitystä niin ministeriöiden kuin kaupunkien ja valtion välillä. Kaupungit ja valtio tarvitsevat toisiaan kasvaakseen.

Vaasa saa kiitoksia siitä, että se on tuonut oman tärkeän panoksensa koko Suomen kasvuun. Erinomaiseksi esimerkiksi uusien teknologioiden valjastamisesta ja innovoinnista hän nostaa energianvarastoinnin ja akkuteknologian, jotka ovat yksiä Vaasan osaamisalueista. Hän näkee akkuteknologiassa merkittäviä kansainvälisiä liiketoiminnan kasvun mahdollisuuksia.

”Vaasa on määrätietoisesti rakentanut tekemistään ja brändiään energia-alan osaamisen varaan, jolla on lunastettu kansainvälinen näkyvyys. Tämän päivän uutinen on siitä hyvä esimerkki”, Lintilä sanoo viitaten uutisella GigaVaasan uuteen osakkaaseen.

Ministerillä on puheenvuorossaan kolme pääviestiä. Ensinäkin hän haluaa painottaa, ettei alueiden kehittäminen ole kansallinen kuluerä, vaan päinvastoin se nostaa kansakunnan tuottavuutta. Toiseksi hän nostaa sen, että uudesta teknologiasta versoaa työtä ja hyvinvointia, ja siksi työtä sen edistämiseksi kannattaa tehdä nyt. Kolmanneksi hän sanoo, että täytyy olla valmiina kasvuun ja kilpailuun, sillä talouden elpyminen koronaepidemian aiheuttaman laskun jäljiltä on jo meneillään.

”Katse pitää nostaa kynnyksestä ja nykyhetkestä tulevaan”, Lintilä kiteyttää.

Puheensa aikana ministeri myös kannustaa pohjalaisyrityksiä olemaan aktiivisia EU:n elpymisvälinerahoitushauissa esimerkiksi vihreän kasvun ja teknologian teemoilla. ”Nämä haut ovat osin jo auki, ja ne ovat hyviä ja realistisia mahdollisuuksia myös Pohjanmaan yrityksille”.

Ennen Lintilän puheenvuoroa tapahtumapäivä aloitettiin paneelikeskustelulla uusien teknologioiden käyttöönottamisesta. Keskusteluun osallistuivat mm. VVT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, Wärtsilän tutkimuksen, kehityksen ja insinöörityön johtaja Juha Kytölä, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja kansanedustaja Joakim Strand sekä etäyhteyden välityksellä tulevaisuustutkija Risto Linturi.

LUE LISÄÄ >  https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/paikalliset/tulevaisuusfestareilla-tohistiin-teknologiasta-vaasa-kerasi-kiitoksia-elinkeinoministerilta-1.16344298

Kuva: Jarno Pellinen