Uusi FAME-ekosysteemi kirii Suomen maailman kärkeen 3D-tulostuksessa

Wärtsilä Finland Oy, Paikallinen tiedote

Suomen valmistavan teollisuuden johtava innovaatioalusta DIMECC Oy käynnistää 3D-tulostusta lisäävän ja alan suomalaiset toimijat kokoavan teollisen ekosysteemin. FAME-ekosysteemi (Finnish Additive Manufacturing Ecosystem) luo Vaasaan Smart Technology Hubiin kaikille avoimen 3D-tulostuksen kokeilukeskuksen, Lappeenrantaan modulaarisen 3D-tulostuskoulutuksen insinööritasosta tohtoritasolle saakka sekä nostaa Suomen maailman johtavien maiden tasolle 3D-tulostuksen hyödyntämisessä, myynnissä ja osaamisessa. FAMEssa on mukana yli 20 yritystä perustajajäseninä ja se on avoin eli mukaan pääsevät kaikenlaiset ja -kokoiset yritykset.

”FAME mahdollistaa esimerkiksi sen, että voimme ottaa omiin tiloihimme ja laitteistoja kanssamme jakamaan kaikenkokoiset yritykset. Avaamme ihmisten kokemusmaailmat yritysrajojen yli, jaamme avoimesti tietoa siitä, miten tulosteet ja niihin liittyvät tekniset ratkaisut toimivat ja vahvistamme näin uuteen teknologiakeskukseemme, Vaasan Smart Technology Hubiin, rakentuvaa osaamiskeskittymää. Tämä voi laajentaa liiketoimintaamme, tuottaa parempaa varaosapalvelua asiakkaillemme sekä johtaa tarvittaessa tuotteiden uudelleensuunnitteluun”, kertoo Wärtsilä Finland Oy:n Smart Technology Hubin partneritoiminnan kehittämisestä vastaava projektipäällikkö Kenneth Widell.

LUE LISÄÄ: https://www.wartsila.com/fin/paikallisuutinen/30-10-2020-uusi-fame-ekosysteemi-kirii-suomen-maailman-karkeen-3d-tulostuksessa