Wärtsilä ja Aalto-yliopisto solmivat kumppanuussopimuksen yhteistyön laajentamiseksi

Teknologiayhtiö Wärtsilä ja Aalto-yliopisto ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jolla pyritään vahvistamaan ja laajentamaan nykyistä yhteistyötä. Ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen niukkuuteen ja digitalisaatioon on vastattava luovilla ratkaisuilla, jotka edellyttävät uutta tutkimusta, osaamista ja ideoita. Wärtsilän ja Aalto-yliopiston aikeena on tarttua näihin haasteisiin yhdessä yhteistyötä tiivistämällä.

”Wärtsilällä ja Aalto-yliopistolla on pitkä yhteistyön perinne, joka on ollut aktiivisinta moottorien tutkimustyön alueella. Wärtsilä on myös osallistunut aktiivisesti Aalto-yliopiston ohjelmiin, kuten Product Development Project ‑kurssiin ja International Design Business Management ‑ohjelmaan. Sopimuksella jatketaan tähänastista yhteistyötä, mutta myös avataan uusia mahdollisuuksia tutkimuksen, lahjakkuuksien ja osaamisen alueilla sekä osapuolten kampusten ja ekosysteemien käytölle”, toteaa Wärtsilän yhteiskuntasuhteista ja lakiasioista vastaava johtaja Kari Hietanen.

Wärtsilä ja Aalto-yliopisto odottavat nyt sovitun yhteistyön johtavan tutkimushankkeisiin ja opiskelijoiden osallistamiseen tavalla, joka tukee molempien osapuolten strategioita kestävien tulevaisuuden ratkaisujen luomiseksi.

Kumppanuussopimuksen myötä Wärtsilä toivoo yhteistyön Aalto-yliopiston kanssa ulottuvan uusille tutkimusalueille. Yhä enemmän digitaalisiin sovelluksiin ja kumppanien ja sidosryhmien välisiin verkostoihin pohjautuvassa liiketoiminnassa Wärtsilää kiinnostaa erityisesti esimerkiksi kyberturvallisuus.

LUE LISÄÄ:  https://www.wartsila.com/fin/konsernitiedote/11-02-2019-wartsila-ja-aalto-yliopisto-solmivat-kumppanuussopimuksen-yhteistyon-laajentamiseksi-2377809

KUVA: Kumppanuussopimuksen allekirjoittivat Wärtsilän Helsinki Campuksella Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola ja Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä