Wärtsilä käynnistää laajan testiohjelman kohti vedyllä ja ammoniakilla toimivia hiilivapaita ratkaisuja

Wärtsilä Corporation | Lehdistötiedote 14.7.2021 |

Teknologiayhtiö Wärtsilä vie energia- ja merenkulkualaa kohti hiilivapaita ratkaisuja kehittämällä tulevaisuuden polttoaineita. Testiohjelma Wärtsilän polttoainejoustavilla moottoreilla tekee yhtiöstä edelläkävijän vedyn ja ammoniakin käyttöönotossa toimivina moottoripolttoaineina.

Vety ja ammoniakki eivät sisällä hiiltä, joten niiden käytöstä ei synny hiilidioksidipäästöjä. Wärtsilän moottorilaboratoriossa Vaasassa suoritettiin vastikään laaja-alaiset moottoritestit, joilla määritetään optimaaliset parametrit näillä polttoaineilla toimiville moottoreille. Testitulokset ovat erittäin rohkaisevia. Yksi testimoottori suoriutui tyypillisellä merenkulun kuormitusalueella erinomaisesti käytettäessä polttoainetta, jonka ammoniakkipitoisuus on 70 %. Testit suoritettiin onnistuneesti myös toisella moottorilla käyttämällä puhdasta vetyä.

LUE LISÄÄ >  https://www.wartsila.com/fin/konsernitiedote/14-07-2021-wartsila-kaynnistaa-laajan-testiohjelman-kohti-vedylla-ja-ammoniakilla-toimivia-hiilivapaita-ratkaisuja-2948017