Wärtsilä tuo Power-to-X teknologian Dubain maailmannäyttelyyn

Wärtsilä Oyj Abp | Paikallinen tiedote 11.6.2021 |

Teknologiayhtiö Wärtsilä, yhteistyössä Soletair Powerin sekä Q Powerin kanssa, esittelee Power-to-X (P2X) -osaamistaan Suomen paviljongissa, tulevassa Dubain maailmannäyttelyssä. Demonstraatiossa näytetään, kuinka sisäilmasta talteenotetusta hiilidioksidista luodaan synteettistä polttoainetta, mikä vahvistaa Wärtsilän sitoutumista tuottaa kestäviä ratkaisuja merenkulku- ja energia-alan asiakkailleen. Maailmannäyttely järjestetään lokakuun 2021 ja maaliskuun 2022 välillä.

Innovatiivinen P2X-teknologia on tärkeä askel kohti hiilineutraaleja polttoaineita ja eri teollisuudenalojen hiilestä luopumista. Wärtsilän esittely-yksikkö tallentaa hiilidioksidia Suomen paviljongin sisäilmasta ja yhdistää sen vedestä elektrolyysin avulla eroteltuun vetyyn. Biosynteesiprosessi sen jälkeen muuntaa hiilidioksidin ja vedyn hiilineutraaliksi synteettiseksi metaanipolttoaineeksi, joka esittelytarkoituksessa hyödynnetään tarjoamalla puhtaalla energialla tuotettua kahvia paviljongin vierailijoille. Sisäilmasta poistettu hiilidioksidi parantaa myös ilman laatua.

LUE LISÄÄ >  https://www.wartsila.com/fin/paikallisuutinen/11-06-2021-wartsila-tuo-power-to-x-teknologian-dubain-maailmannayttelyyn