Energirådgivningens årsdag – Parallellt evenemang i Vasa 22.9 kl. 8.45–12.00

Tiden för energiåtgärder är nu!

På energirådgivningsdagen den 22 september 2022 berättar vi om energibesparingskampanjens bakgrund och mål. Dessutom diskuterar vi hur vi kan förbereda oss för en svår energiframtid. Evenemanget hålls samtidigt på olika ställen. Utöver huvudevenemanget i Helsingfors kan du delta på flera ställen runt om i Finland.

Parallellt evenemang i Vasa

I det parallella evenemanget i Vasa följer vi en studiodiskussion i Helsingfors (livestream kl. 10-11), där aktuella energifrågor diskuteras på allmän nivå med beaktande av kommunernas, företagens och konsumenternas synpunkter. Diskussionen i Helsingfors leds av nyhetsankaret Keijo Leppänen. Studiodiskussionen hålls på finska.

Evenemanget i Vasa, som huvudsakligen är på svenska, börjar kl. 9.00. I programmet finns bland annat presentationer av energibesparingskampanjen och vätgasens roll i energisystemet och exempel på energieffektivitetsarbete i kommunerna. Anföranden hålls av Varpu Rajaniemi från Österbottens förbund, Sauli Jäntti från Thermopolis Oy, Minna Näsman från Raahen seudun kehitys och Mika Hakosalo från staden Jakobstad. Efter livestream från Helsingfors fortsätter vi energidiskussionen tillsammans. Moderator är Aimo Latvala från Ab Stormossen.

Ett mer detaljerat program och en anmälningslänk här

Med vänliga hälsningar,

Thermopolis (regional energirådgivningstjänst), Österbottens förbund, Energimyndigheten och Motiva