Passion for Nordic -Tapahtuma Bock`s Corner Village:ssa 13.6.2018

De nordiska länderna, i synnerhet Sverige och i hög grad också Norge, har alltid varit i fokus för Andelslaget Viexpos nästan femtioåriga exportfrämjande arbete. För oss österbottningar är kontakten till övriga Norden naturlig – när vi byggt Export-Finland har vi oftast tagit vägen via Skandinavien ut i världen.

Vi har ett naturligt och historiskt kunnande och en stark företagaranda och genom att bygga nätverk vill vi också dela med oss av dessa styrkor till övriga Finland. Den nordiska välfärdsmodellen och kvaliteten, vårt kunnande och vår pålitlighet – tack vare allt detta har vi en enorm konkurrensfördel som vi vill att man ska dra nytta av bättre än hittills.

Allt detta vill vi lyfta fram och tillsammans med er skapa ett nytt slags ekosystem för nordiskt affärskunnande, bygga omfattande nätverk och dra nytta av varje regions och aktörs starkaste kompetensområde.

Därför har vi denna vår inlett lanseringen av NordicHub – en nationell kompetenshub för nordiskt affärskunnande. Vi jobbar intensivt tillsammans med många aktörer och 13.6 kl. 18:00–21:00 samlas vi till en Passion for Nordic-kväll på Bock´s Corner Village i Vasa. Under det interaktiva evenemanget öppnar vi tillsammans nya perspektiv på vårt Nordic Growth Region-koncept genom diskussioner som leds av Mari K. Niemi, ledare för Innolab vid Vasa universitet.

I evenemanget deltar unga, gymnasister, studenter, beslutsfattare, påverkare, företagare och tjänstemän m.fl. Den första kvällen i serien följs av ett andra Passion for Nordic-evenemang som ordnas under Konstens natt den 9.8. Just nu besöker vi också olika NTM-områden i Finland för att berätta om vår fantastiska region som är centrum för nordiskt kunnande.

Varmt välkommen med för att delta i diskussionen och höra om de möjligheter som nordiskt kunnande öppnar!

ANMÄLAN > https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1548937&SID=ba9c8c52-18a4-458f-bfb1-7a4cc2cf5f45&dy=1330600173